Medlem af:

Bestyrelsesmedlem i:
Selskabet for Københavns Historie:
https://www.kobenhavnshistorie.dk/

Kontakt Hanne Fabricius: Jeg kan bookes til foredrag, byvandringer etc.

 
 
 
 

Fabelagtige, fantastiske & finurlige fortællinger om Københavns historie

 

Jeg hedder Hanne Fabricius, og jeg er fortæller, forfatter, foredragsholder, byvandrer og arkæolog. Med fødderne plantet i arkæologiens verden fortæller jeg vilde, berusende, sande, sanselige og mystiske historier om fortidens København for både børn og voksne.

 

Jeg har altid skrevet og fortalt historier, og som yngre var det min drøm at blive skuespiller. Men efter at have leget med både film og teater gennem 1980´erne, endte det med, at min kærlighed til Københavns historie vandt. I


1997 blev jeg færdig som arkæolog på Københavns Universitet med speciale i Københavns middelalder. Specialet blev i omskrevet form publiceret i 1999, og det blev startskuddet på min forfatterkarriere, og siden har jeg skrevet flere historiske bøger om København, men jeg skriver også historiske fantasyhistorier og spøgelseshistorier for børn.

 

Fra 1984-1997 var jeg tilknyttet Københavns Museum både i den arkæologiske afdeling og i Billedarkivet. Mellem 1999-2006 var jeg ansat på Københavns Universitet som ph.d.-stipendiat og underviser, hvor jeg underviste i Københavns middelalder og i middelalderen generelt. I 2001-2019 underviste jeg på Københavns Folkeuniversitet, og siden 2012 har jeg undervist på Århus Folkeuniversitet i Emdrup.

Freelance formidling eller historisk stand-up


I 2006 valgte jeg at arbejde som freelance med min store kærlighed: Københavns historie. Herefter er det gået stærkt med både bøger, foredrag og byvandringer. De sidste mange år har jeg i gennemsnit haft 180-200 foredrag/byvandringeraf om året. Heldigvis er det sæsonpræget, så jeg har også flere måneder om året, hvor jeg kan fordybe mig i skrivningens verden.

 

Men ferie er en by i Rusland for freelancere som jeg. Men jeg ved, at jeg skal huske at slappe af. Det er bare svært, når man er vild med at fortælle og skrive, og når ens interesse er blevet til ens levebrød. 


Ud over at fortælle, laver jeg også historiske research- og skriveopgaver for firmaer og institutioner. Mit seneste projekt var en større formidlingsopgave for en stor uddannelsesinstitution på Nørrebro, hvor stedets og områdets historie blev skrevet og sat i sammenhæng.

Mine bøger 


Læs mere:

Bøger

Eller på Forlaget Tyras hjemmeside

 www.forlagettyra.dk

Historiequizzen


I september 2014 blev jeg kontaktet af DR-K og spurgt, om jeg havde lyst til at deltage i den nye Historiequizzen med Adrian Hughes som vært på det nu hedengange DR-K. Jeg sagde selvfølgelig ja, og siden har jeg deltaget i vel omkring 50 programmer.


Den sidste Historiequiz løb over skærmen i 2019, hvorefter programmet blev lukket, da DRs public service ikke inkluderer programmer som Historiequizzen, der fortæller Danmarkshistorien på en vidende, seriøs, levende og humoristisk måde.

I kan stadig se programmerne på DRs hjemmeside, hvor de kan streames.


Historiequizzen i Marstal:

En lille video om, hvordan utroskab betød, at jeg blev født ........ Og det er ganske rigtigt:  

www.facebook.com/DRHistorie/videos/1550849364973497/


Historiequizzen på Hjerl Hede og noget om lerklining og et gammelt hus:

https://www.facebook.com/DRHistorie/videos/1568620836529683


Og hvad der sker, når Adrian smider med kongeligt porcelæn på Rosenborg:

https://www.facebook.com/DRHistorie/videos/970309559694150