K

 

 

 

 

Forside 

Foredrag & byvandringer

Bøger for voksne

Børn

Historier & fotos

Baggrund

Byvandringer: København

Istedgade. Porten til Vesterbro

Børnesider 

København: fotos & historier

Kalender

Byvandringer: Vesterbro

Gader og mennesker bind 1 

Børnebøger:

Middelalder fotos

Priser  

Foredrag: København

Gader og mennesker bind 2

Øgledronningens forbandelse

Historier fra Vesterbro

Links

Foredrag: Vesterbro

Publikationer & e-bøger

Tidsdetektiverne  

Slagtergårdene på Vesterbro

Folkeuniversitetet

Kanalrundfart: Det usynlige København

 

København. Byen bag voldene

 

TV, film & radio 

Åbne ture: med ledige pladser

Forlaget Tyra

 

Industriartikler

Historiequizzen

 

Bøger & brugte bøger til salg

Byvandringer/foredrag

Malerier & tegninger

 

 

Sweetdeal: Fra Gammel Strand...

Københavnske myter & løgne

Skoler & institutioner

 

Tilmeld dig mit nyhedsbrev:

Send en mail til: hanne @ tyra.dk

 

 

 

 

 

         

Fabelagtige, fantastiske & finurlige fortællinger om Københavns historie

Byvandringer med bid, ben og humor

 

 

 

Forskning - Foredrag - Fortællinger - Byvandringer - Bøger

Oversættelse – Redaktion – Korrekturlæsning

 

Medlem af Dansk Forfatterforening

http://danskforfatterforening.dk/hanne-fabricius-4297/

&

Olderkvinde i Københavns Byvandrerlaug

www.koebenhavnsbyvandrerlaug.dk/

 

Månedens fagforfatter i  Dansk Forfatterforening januar 2018:

http://danskforfatterforening.dk/f-gruppen/2017/12/31/maanedens-fagforfatter-hanne-fabricius/ 

 

 

        Foto: Benjamin Holmsteen 2017 (Historiequizzen i Marstal)            

 

 

Fabelagtige, fantastiske & finurlige fortællinger om

Københavns historie

 

Jeg hedder Hanne Fabricius, og jeg er fortæller, forfatter, foredragsholder, byvandrer og arkæolog. Med fødderne plantet i arkæologiens verden fortæller jeg vilde, berusende, sande, sanselige og mystiske historier om fortidens København for både børn og voksne.

 

 

Jeg har altid skrevet og fortalt historier, og som yngre var det min drøm at blive skuespiller. Men efter at have leget med både film og teater gennem 1980´erne, endte det med, at min kærlighed til Københavns historie vandt, og i 1997 blev jeg færdig som arkæolog på Københavns Universitet med speciale i Københavns middelalder.

 

Specialet blev i omskrevet form publiceret i 1999, og det blev startskuddet på min forfatterkarriere. Siden har jeg skrevet flere historiske bøger om København, men jeg skriver også historiske fantasyhistorier og spøgelseshistorier for børn.

 

 

Fra 1984-1997 var jeg tilknyttet Københavns Museum både i den arkæologiske afdeling og i Billedarkivet.

Mellem
1999-2006 var jeg ansat på Københavns Universitet som ph.d.-stipendiat og underviser, hvor jeg underviste i Københavns middelalder og i middelalderen generelt.

 
Middelaldermurværk på
Kongens Nytorv 1987
 I 2001 begyndte jeg at undervise på Folkeuniversitet i Københavns og Vesterbros historie.

Interessen for vores historie er stor, , og jeg har flere forelæsningsrækker hvert år for Københavns og Århus Folkeuniversitet.

Læs mere:
Folkeuniversitetet

(Kontakt mig for CV)
 

Freelance formidling eller historisk stand-up

I 2006 valgte jeg at arbejde som freelance med min store kærlighed: Københavns historie. Herefter er det gået stærkt med både bøger (se nedenfor) og foredrag og byvandringer. De sidste har jeg i gennemsnit 180 af om året, men heldigvis er det sæsonpræget, så jeg har flere måneder om året, hvor jeg kan fordybe mig i skrivningens verden. Ferie er en by i Rusland, men jeg ved, at jeg skal huske at slappe af. Det er bare svært, når man er vild med at fortælle og skrive, og når ens interesser er blevet til ens levebrød.

 

Bøger 

I løbet af ingen tid fik jeg kontakt med to dygtige redaktører på Aschehougs Forlag, Per Kølle og Stig Nielsen, og her blev mine to næste bøger om København født i 2006 og 2007: Gader og mennesker i middelalderens og renæssancens København bind 1 og bind 2.

 

I december 2017 genudgav jeg bind 1 i en opdateret udgave med de seneste Metroudgravninger på mit eget forlag Tyra. Bogen kan derfor købes igen, efter at den blev udsolgt fra forlaget allerede i 2007.

 

        

Bind 2 er udsolgt fra forlaget, men begge bøger kan købes som e-bøger blandt gennem Saxo

 

 

I juni 2009 udkom min skolebog København - Byen bag voldene. Historien gennem 1000 år i serien "Ind i historien" til målgruppen 6.-7. klasse. Mine redaktører var Anne Lisbeth Olsen og Claus Buttenschøn. Bogen er fuld af Johannes Bojesens vidunderlige tegninger, og den kan bruges af enhver stor som lille med interesse i Københavns historie.

 

I september 2010 udkom min første fiktionsbørnebog Øgledronningens forbandelse fra Forlaget Torgard. Den er en vild fantasyhistorie om nogle børn, der dratter ned i biskop Absalons København i 1170, hvor de møder alverdens mærkelige væsener plus datidens københavnere.

      

Tegninger af Johannes Bojesen 2010 & 2011

 

Det tog en del år at finde frem til et forlag, som turde publicere Øgledronningens forbandelse. Men jeg var godt klar over, at min fantasihjerne, som er fuld af feer, alfer trolde, nisser, spøgelser, drager og andre godtfolk, nok ikke lige ramte ned midt i den almindelige danske forlagsbranche. Min intuition sagde mig, at jeg sikkert skulle nordpå for at finde nogen, som kunne forstå mine historier ..... altså ud over børnene..... og som turde give sig i kast med dem.

 

Heldigvis mødte jeg en viis færøsk alfepige, som henviste mig til hendes lige så viise færøske fætter, som hedder Hugin Eide. Og Hugin forstod historien og sagde ja til at publicere den som bind 1 i en kommende historisk fantasyserie under titlen: Tidsdetektiverne.

 

Bind 2 hedder Soltemplets hemmelighed, og her havner børnene i kelternes verden ca. 200 f.Kr., hvor de møder druider og troldmænd ved de store stencirkler i Bretagne og på Stonehenge. Jeg mangler at skrive ca. 4 kapitler, og så skal den sendes ud i verden til alle de børn, som nu gennem nogle år har rykket mig for bogen. Men det bliver på mit eget forlag Tyra.

 

I 2013 udkom min bog om Istedgades og Vesterbros historie på Sohns Forlag: Istedgade. Porten til Vesterbro. Den har fået mange fine omtaler og blev allerede i maj 2014 udsolgt fra forlaget. I november 2014 valgte jeg derfor at genoptrykke bogen på mit nystiftede forlag www.forlagettyra.dk. Og bogen kan købes i boghandlerne og på nettet.

 

 

                                   

Historiequizzen

I september 2014 blev jeg kontaktet af DR-K og spurgt, om jeg havde lyst til at deltage i den nye quiz Historiequizzen med Adrian Hughes som vært. Jeg sagde selvfølgelig ja, og siden har jeg p.t. deltaget i mere end 40 programmer, og quizzen fortsætter forhåbentlig, da den er blevet meget populær for sin humoristiske men samtidig seriøse måde at fortælle Danmarkshistorien på:

I kan se programmerne og fotos her: Historiequizzen

 


Kontakt

Jeg kan bookes til foredrag og byvandringer:

Skriv til: hanne@tyra.dk

 

 

 

København. Byen bag voldene. Bog af Hanne Fabricius. Forlaget Alinea 2009

 

 

 

 

Kontakt:  hanne @ tyra.dk

Ophavsret / Copyright:

Fotos & informationer må ikke ikke bruges og distribueres i kommercielt øjemed uden skriftlig tilladelse.

Det gælder bl.a. i forbindelse med undervisning, foredrag, bøger, artikler, andre hjemmesider m.m.

Hvis der bruges materiale i ikke-kommercielt øjemed, skal der altid indsættes en link til denne hjemmeside.

 

”Eksemplarfremstilling af papirkopier/prints fra denne hjemmeside til undervisningsbrug på uddannelsesinstitutioner og intern administrativ brug er tilladt

med en aftale med Copydan Tekst & Node. Eksemplarfremstillingen skal ske inden for de rammer, der er nævnt i aftalen.”

 

This site is designed and maintained by Hanne Fabricius © - Please do not copy or download anything whithout my permission.

                         Webmaster & Copyright: Hanne Fabricius 2008-2018